Sushirrito - új fúziós étel az USA-ból

Két étel egyesítéséből gyakran keletkeznek új, izgalmas ízek. Így történt ez Peter Yen által is, aki két egymástól nagyon távoli ország különlegességét, a sushit és a burritót ötvözte, melyek fúziójából létrejött a sushirrito

Ezt az ötletet Peter már 2008-ban levédette, elterjedni azonban csak nem olyan régen kezdett. 2010-ben ugyanis egy Hawaii séf segítségével dolgozták tovább az eredeti ötletet, melynek eredményeképp egy új koncepciójú étterem kezdett kialakulni. Több hónapos együttműködés, fejlesztés és munka hatására, 2011-ben nyitották meg az első Sushirrio éttermet San Francisco belvárosában, mely egy újfajta gasztronómiai élményt nyújt a vendégeknek.

Azóta Peter és Ty Mahler (a séf) már további 6 éttermet nyitott San Francisco városában, illetve kettőt New York-ban. Az évek során számos egyedi összeállítást és menüt teszteltek és fejlesztettek ki, amely nagyon jó ötletnek bizonyult, hiszen az embereknek nagyon tetszik ez az innováció. 

Természetesen manapság nagyon fotos az ételek külső megjelenése is, de amint láthatjuk, a sushirrito tökéletesen fényképbarát étellé is vált.

A sushi és burrito kultúra felvirágoztatása tehát ezzel az ötvözéssel kezdődött meg pár évvel korábban, ami egy igazán újfajta és izgalmas ízélményt kínál a vendégeknek. 

Forrás: Jóéttermek.hu